Maurice van der Weij

Na het behalen van mijn diploma op de middelbare school vertelde ik thuis dat ik kapper wilde worden. Ik had ook net een contract getekend bij Fortuna FC en mijn vader zag liever dat ik daarin verder ging. De leeftijd van mij speelde een rol om nog ergens werk te vinden als leerling kapper. Na enkele gesprekken kreeg ik de kans om bij Haaratelier Dumont in dienst te treden, met de toezegging dat ik ook nog kon blijven voetballen bij Fortuna. Door blessures brak ik niet door met voetballen en ging ik me op mijn vak concentreren.

Deze ontwikkeling tot kapper ging zeer voorspoedig en zo kon ik na verloop van tijd meewerken op shows en demonstraties.

Enige tijd later werd een tweede zaak geopend en hier werd ik benoemd tot artistiek directeur. Ik was verantwoordelijk om de filosofie en scholing over te brengen op de medewerkers die daar met mij gingen samenwerken. Ik wilde mijn vleugels uitslaan en ging ook in Duitsland werken. In Saarbrücken kon ik bedrijfsleider worden in de toonaangevende kapperszaak voor die omgeving.

Terug in Nederland heb ik de zaak overgenomen waar mijn zelfstandigheid begon. Ook heb ik nog zaken opgezet in België en Duitsland die ik later weer heb afgestoten.

Door een ongeval van mijn leermeester kwamen wij tot de conclusie dat samenwerken op zelfstandige basis en waar nodig elkaar ondersteunen tot een succes kan leiden.

Ik ben blij en gecharmeerd van deze hernieuwde samenwerking.

Groetend,
Maurice van der Weij.